Beglazings-opties

Standaard wordt in alle dakramen HR++ glas toegepast. Naast dit standaard glas zijn er vele varianten mogelijk zodat vrijwel in elke situatie en op iedere wens is in te spelen. Hieronder de alternatieve beglazingsmogelijkheden.

Zelfreinigend glas

 • Zelfreinigend glas voorkomt dat vuil zich hecht aan de oppervlakte van het glas. Het glas is voorzien van een active coating op het buitenste glas dat op 2 manieren werkt. Het absorbeert de UV-stralen van de zon, waardoor een reactie ontstaat op het oppervlakte van het glas dat het vuil afstoot. De coating voorkomt tevens dat regen of waterdruppels zich hechten aan het glas. Het water glijd van het glas af, waardoor ook weer vuil meegenomen wordt.
 • Zelfreinigend glas is voorzien van dubbelglas, waarbij het binnenste glas is voorzien van een lage emissiviteitscoating.

Gelamineerd glas

 • Dit type glas is gemaakt van 2 lagen glas, elk 3mm dik, met tussen elke laag een 0,38mm dikke laag PVB plastic folie. Het gelaagd glas is geplaatst aan de binnenkant van de dubbele laag en heeft een lage emissiviteitscoating. Het buitenglas is gehard. In het geval dat het glas breekt, blijven de stukjes glas op de plastic folie vastzitten. Het glas zorgt tevens voor een verlaging van UV-stralen tot 95%.

Getint glas -W

 • Getint glas beperkt de hoeveelheid zonnewarmte en zonnestralen naar binnen toe. Het is leverbaar in de kleuren bruin, blauw, grijs en groen en is gemaakt van gehard buitenglas en het binnen glas is voorzien van een lage emissiviteitscoating.

Ornament glas – O

 • Voor een gevoel van privacy in uw kamer, bijv. badkamer, is de toepassing van ornament glas zeer geschikt. De buitenlaag is voorzien van een speciaal gebobbeld patroon en het binnenglas is voorzien van een lage emissiviteitscoating.

Reflecterend glas – H

 • Dit type glas reflecteert zonlicht. Het is leverbaar in de kleuren blauw, bruin, grijs en groen. reflecterend glas is voorzien van gehard buitenglas en het binnenglas is voorzien van een lage emissiviteitscoating.

Energie efficiënt glas

 • Dit 3-voudige glas bestaat uit 4mm dik gehard buitenglas en 2 4mm dikke binnenglazen met een lage emissiviteitscoating op het binnenglas. De 10mm tussenruimte tussen de glazen is gevuld met gas. Dit type beglazing zorgt voor zeer goede thermische eigenschappen van 0,5Wm2K, waardoor er vrijwel geen warmteverlies ontstaat door de beglazing.

Geluidswerend glas

 • Geluidswerend glas beperkt het geluid van buiten naar binnen toe aanzienlijk. Gemaakt van gehard buitenglas en speciaal gelamineerd binnenglas zorgt het voor een reductie van het geluid van 40dB. Dakramen voorzien van dit type glas hebben geen ventilatierooster om zo nog meer geluid te beperken.

Veiligheidsglas – P4, 99% UV-bescherming

 • Veiligheidsglas verhoogd de inbraakwerendheid van uw raam. Het veiligheidsglas zit aan de binnenzijde en bestaat uit 2 4mm dikke glazen met een laag PVB folie van 1,52mm ertussen. Veiligheidsglas heeft gehard buitenglas en het binnenglas is voorzien van een lage emissiviteitscoating. In het geval dat het glas breekt, blijven de stukjes glas op de plastic folie vastzitten.

Glas-in-lood

 • Glas-in-lood is een type glas dat op speciale individuele order gemaakt wordt. Het glas-in-lood wordt met speciale technieken in het glas verwerkt en zit tussen de glasplaten in, zodat de ruit nog steeds gemakkelijk schoongemaakt kan worden zonder de structuur te beschadigen.
 • Er is keuze uit ruim 200 patronen en u kunt zelfs een eigen patroon aandragen en erin laten verwerken. Dit zorgt ervoor dat elk glas-in-lood dakraam van FAKRO een unieke, persoonlijke order is.
 • Glas-in-lood zorgt voor een authentieke en unieke uitstraling, die elke ruimte veranderd in een originele kamer zoals nergens te zien is.

 

Ga voor alle mogelijke (standaard) glas-in-lood opties naar de site van FAKRO en download de pdf-voorbeelden door te klikken op de glas-in-lood-plaatjes. >>>