Nieuws

Hier worden een aantal noviteiten toegelicht die u op de hoogte zullen houden van het laatste nieuws. Dit hoeft niet alleen product informatie te zijn maar kan ook gaan over bouwbesluit aanpassingen of ander algemeen nieuws! Nu op deze pagina het laatste nieuws van FAKRO en VELUX.

Noviteiten FAKRO 2018

’t Mooiste licht in ieder huis

Het mooiste licht komt direct van de zon. Het geeft energie, laat je genieten en kleurt je dag. Voor elke ruimte en elk plat of hellend dak heeft FAKRO daarom een daglichtoplossing die zorgt voor ’t mooiste licht in jouw huis. Bekijk de trailer …

FAKRO is in de ‘dakramen-markt’ sterk innovatiegericht.

Hun ontwerpen spelen in op veranderende woonomstandigheden en voldoen aan alle normen en comforteisen. Precies deze flexibiliteit maakt FAKRO zo uniek. Een aantal innovaties uitgelicht;


Nieuw glaspakket T4

(FAKRO / april 2018) Triple glas wordt steeds meer toegepast in de hedendaagse woningen en in de toekomst zal dit alleen maar toenemen. Daarom heeft FAKRO het assortiment van triple glas uitgebreid met een voordelige variant, namelijk het glastype T4. Het is toe te passen in FAKRO tuimeldakramen en behaalt een nog hogere isolatiewaarde dan de standaard HR++-beglazing.


V60P ventilatierooster

(FAKRO / maart 2016) Het V60P ventilatierooster is een zelfregelend rooster met een continu regelbare ventilatieklep i.p.v. een standaard ventilatierooster, hierdoor biedt deze RTO (regelbare toevoeropening) een sterk verhoogd nominaal debiet voor een continu maar gecontroleerde toevoer van verse lucht. V60P ventilatie 01 (FTP) (druk)

Ventilatiewaarden:

Breedte dakraam Nominaal debiet bij 1Pa in l/s Max. vloeroppervlakte conform bouwbesluit in m²
78 6,4 7,11
94 6,4 7,11
114 11 12,22
134 13,2 14,67

 

Op dit moment is het rooster standaard toepasbaar op tuimeldakramen FTP en FTU. Voor andere mogelijkheden graag navragen of dit mogelijk is.


FTT dakramen

FTT 0,72 aangepast(FAKRO / december 2015) FAKRO levert super energiebesparende FTT dakramen voor gebouwen waar passief wonen de norm is.

Tuimeldakramen voor het passiefhuis zijn voorzien van een bredere en langere vleugel dan een standaard dakraam. Het dakraam minimaliseert de kans op koudebruggen en zorgt voor een betere isolatie. De dakramen zijn hiermee geschikt voor energie-efficiënt bouwen en passiefhuis bouw.

Energie nul-op-de-meter is hot topic én noodzaak voor de bestaande woningvoorraad. De FTT dakramen van FAKRO lenen zich erg goed voor dit concept. De FTT U6 dakramen (met 3-voudig glas) past FAKRO dan ook steeds vaker toe waar passief de standaard is. Omdat de eisen steeds strenger worden zal, zo verwachten wij, later ook de FTT U8 met 4-voudig glas in projecten worden toegepast. FTTHet voordeel van deze dakramen ten opzichte van normale ramen is de hogere luchtdichtheid als gevolg van:

  • beter kierdichtingen door toepassing van hoogwaardige rubbers en compressiebanden
  • 2-puntssluiting
  • dikker houten kozijn
  • hogere isolatiewaarde mede dankzij meer bladig glas

Zonnecollectoren

SKW(FAKRO / juni 2015) FAKRO’s zonnecollectorsysteem is geschikt om te combineren met FAKRO dakramen. De collectoren zijn aan de buitenzijde hetzelfde afgewerkt als de dakramen waardoor standaard gootstukken gebruikt kunnen worden.

Hierdoor kan één mooi geheel ontstaan in combinatie met de dakramen. Het systeem is een compleet systeem bestaande uit zonneboiler, expansievat, leidingen, collectoren en vloeistof. De collectoren zouden ook gecombineerd kunnen worden met een bestaand boilersysteem. Dan dienen enkel de leidingen daarop aangepast te worden.

Heeft u vragen óf advies nodig? Bel dakramen.nl op 06 – 13 13 23 16 (Frank Ticheloven | eigenaar)


Noviteiten VELUX 2018

De verontrustende feiten over ‘the indoor generation’

We brengen 90% van onze tijd binnen door zonder voldoende daglicht of frisse lucht. We denken er niet meer aan, maar de wetenschap heeft aangetoond dat dit schadelijk kan zijn voor onze gezondheid en ons welzijn. Bekijk de trailer die VELUX hierover heeft gemaakt …

Projectmatig onderhoud op z’n simpelst met onze gratis projectmanager.


Vastgoedonderhoud

(VELUX / april 2016) Vastgoedonderhoud is zeker in deze tijd een heikel punt. De onzekerheid over het dekken van het kostenplaatje ervan is immers flink aangewakkerd door de vanaf 2014 geldende verhuurdersheffing. Laat u door dakramen.nl een helpende en kostenbesparende hand toesteken.

Door uw organisatie duurzaam te ontzorgen, bespaart u flink op uw projectmatig vastgoedonderhoud. Daarom introduceren wij speciaal voor u de gratis projectmanager. Hij maakt graag een afspraak met u.

Waarom een afspraak met mij maken? Ik neem u een hoop zorgen uit handen. U kunt gebruik maken van de volgende diensten¹:

  • Advies over een duurzame projectaanpak
  • Inventarisatie en inspectie van uw woningen
  • Opmaken van uw bestekken
  • Woninginspectie achteraf

Kortom, wilt u ook kosten en tijd besparen op uw projectmatig onderhoud door slim samen te werken met een bouwprofessional? Waarvan de dienstverlening u bovendien niets kost? Dan is mijn eerste gratis advies: maak een geheel vrijblijvende afspraak met mij.

Gratis Projectmanager - afspraak makenMet vriendelijke groet,

Frank Ticheloven | eigenaar
M. 06 – 13 13 23 16

¹Betreft diensten met betrekking tot dakramen, daglichtvoorzieningen en isolatievoorzieningen dakkap.


Zet gebruikers centraal in energieneutrale gebouwen

(VELUX / januari 2016) Bij het creëren van energieneutrale woningen in Nederland wordt op dit moment voornamelijk gekeken naar de energieprestatie van de woningen en gaat de ontwikkeling van de regelgeving richting EPC < 0,1. Maar een duurzaam gebouw kan alleen duurzaam zijn als het ook een prettig gebouw is om in te verblijven.

Energieprestatie en de leefbaarheid van een gebouw zullen in balans moeten worden gebracht. Comfort voor de woonconsument zal reeds in de ontwerpfase inzichtelijk moeten worden gemaakt, door dit te kwantificeren en kwalificeren.

VELUX: Met de focus op een comfortabel binnenklimaat!Modulaire lichtstraat

(VELUX / augustus 2015) De VELUX modulaire lichtstraten brengen een belangrijke verandering teweeg in de toepassing van daglichttoetreding in de utiliteitsbouw. Voor het eerst is er een volledig geprefabriceerd lichtstraatsysteem op de markt verkrijgbaar, dat alle voordelen van modulariteit biedt, alsook een elegant design en een hoogstaande energieprestatie.

De modulaire lichtstraten zijn een uitstekende keuze voor zowel nieuwbouw als renovatie van alle soorten utiliteitsgebouwen, zoals kantoren, winkelcentra, zorg- en onderwijsinstellingen. Laat het tot uw verbeelding spreken. 117985-01_products_380x380 VELUX Modulaire lichtstraten is een uniek modulair lichtstraatsysteem ontwikkeld in samenwerking met Fosters + partners. Het systeem is geschikt voor de utiliteitsbouw zoals kantoren, publieke gebouwen en schoolgebouwen. De enige grens voor onze modulaire lichtstraten is uw verbeeldingskracht.