Vastgoedbeheer & Zolderrenovaties

Verduurzaam uw vastgoed !

Specialistenwerk

Een zolder is met zijn hellend dak, schuine lichtinval en bijzondere afmetingen een heel aparte ruimte. Dat maakt hem bijzonder aantrekkelijk om te verbouwen.

dakramen.nl verzorgt alle zolderrenovaties van A tot Z

In een eerste fase bekijken wij de draagstructuur van het dakconstructie en de zoldervloer. Die zijn mede bepalend voor wat er allemaal mogelijk is.

IMG_6287 gesneden 1000 x 586 pix

Wilt u een zolder als verblijfsruimte (woonruimte) kunnen laten gebruiken, dan is een vaste trap een eerste vereiste. Een volgende belangrijke punt is de isolatie van het dak en eventueel ook de bouwmuren.

Wilt u de woning gelijk energieneutraal maken, dan kunt u kiezen voor een isolatie opbouw waarbij het dak een Rc-waarde behaalt van minimaal 6 tot maximaal 10. Met een gedegen aanpak genieten uw huurders/bewoners zowel ’s winters als ’s zomers van een aangename woontemperatuur.

Trias energetica Bron afbeelding: KOCH Adviesgroep.

dakramen.nl weet als dakramenspecialist, maar óók als isolatiespecialist steeds weer de optimale oplossing te behalen die recht doet aan uw woningbezit.

Deze werkzaamheden kunnen (deels) gefinancierd worden door een aanvraag ‘energieprestatievergoeding (EPV)’. Hiervoor heeft de tweede kamer in januari 2016 een wetsvoorstel aangenomen.

Verduurzaming van vastgoed

De waarde van het vastgoed zit weer in de lift. Dit geeft dan ook weer mogelijkheden om uw huurders tegemoet te komen en de mogelijkheid aan te bieden voor een extra slaapkamer op zolder. Een renovatie van de zolder loont dan ook echt de moeite van een grondige aanpak.

Zo wordt de zolder meer dan alleen een bergruimte of rommelkamer.

Door het efficiënt inrichten van de zolderruimte, in combinatie met het energiezuiniger maken van de woning, kan de gebruikswaarde en de leefbaarheid in de woning flink stijgen.


Totaalaanpak

Een belangrijke stap in het renovatieproces is het plaatsen van één of meerdere dakramen. Deze staan garant voor een speelse lichtinval en kunnen van de zolderruimte de mooiste en meest sfeervolle kamer van de woning maken.

Behalve de lichtinval wordt met een dakraam natuurlijk gelijk voldaan aan de benodigde ventilatie van de zolderruimte.

dakramen.nl blijft in het hele proces het centraal aanspreekpunt. U hoeft dus geen andere bedrijven aan te spreken voor bijvoorbeeld het maken van een vaste trap, het plaatsen van de centrale verwarming en het sanitair, de isolatiewerken, plaatsing van binnenwanden of de afwerking van de ruimte. Ons team werkt vooraf een nauwkeurige offerte en planning uit.

P1170116 gesneden 1000 x 1000 pix

Onze aanpak resulteert in een korte uitvoeringstermijn en een heldere communicatie met u als opdrachtgever en de huurder van de woning.