Installatieproducten & toebehoren

Optimaliseer de montage van uw nieuwe dakraam en zorg voor een energie-efficiënte en duurzame aansluiting tussen dak en dakraam. Maak niet alleen gebruik  van een gootstuk, maar pas daarnaast ook aanvullende producten toe.

Kies bijvoorbeeld voor het isolatieframe (BDX) waarmee koudebruggen en warmteverlies geminimaliseerd word. Pas ook een waterkerend manchet toe (standaard geleverd bij het isolatieframe) om een waterdichte en damp-open aansluiting tussen dak en dakraam te garanderen en te voorkomen dat vocht in de dakconstructie trekt.

Tot slot adviseren wij u ook een een dampremmende folie (BBX) toe te passen wanneer u de originele dakfolie doorbreekt. Daarmee voorkomt u dat warme vochtrijke lucht in de dakconstructie trekt aan interieurzijde.

Opbouw van installatieproducten

1. Originele VELUX gootstukken

2&3. Waterkerende manchet (BFX)

4. Isolatieframe (BDX)

5. Dampremmende folie (BBX)

6. Interieurafwerking (LSB / LSC / LSD)

7. Kit voor interieurafwerking (LSG)

Waterkerende manchet BFX

 • Damp-open en waterkerende folie inclusief lekwatergoot
 • Noodzakelijk voor daken met een damp open folie aan de buitenzijde
 • Kan voor elk type dak gebruikt worden
 • Met name bedoeld om condensatie lekkage tot een minimum te bepreken
 • Is maat gebonden en past precies om het kozijn heen
 • Eenvoudig te monteren door plakstrip

Isolatieframe BDX

Optimaliseer de montage van uw nieuwe dakraam en zorg voor een energie-efficiënte en duurzame aansluiting tussen dak en dakraam. Maak niet alleen gebruik  van een gootstuk, maar pas daarnaast ook aanvullende producten toe. Kies bijvoorbeeld voor het isolatieframe (BDX) waarmee koudebruggen en warmteverlies geminimaliseerd word.

Pas ook een waterkerend manchet toe (standaard geleverd bij het isolatieframe) om een waterdichte en damp-open aansluiting tussen dak en dakraam te garanderen en te voorkomen dat vocht in de dakconstructie trekt. Tot slot adviseren wij u ook een een dampremmende folie (BBX) toe te passen wanneer u de originele dakfolie doorbreekt. Daarmee voorkomt u dat warme vochtrijke lucht in de dakconstructie trekt aan interieurzijde.

Eigenschappen:

 • Aluminium frame met een polystyreen rand voor extra isolatie
 • Wordt standaard inclusief BFX geleverd
 • Niet te gebruiken i.c.m. EW/EL renovatie gootstukken

B1: Isolatieframe (BDX)

Waterkerende manchet (BFX):
B2: Geïntegreerde lekwatergoot
B3: Waterkerende manchet 

Montage video isolatieframe (BDX)

Dampremmende folie BBX

Als u een dakraam monteert, wilt u natuurlijk ook dat de binnenzijde perfect is afgewerkt. Een VELUX interieurafwerking zorgt aan de binnenzijde voor een fantastische aansluiting tussen het dakraam en het dakbeschot. De interieurafwerking is speciaal ontworpen om de luchtstroom zo goed mogelijk langs het raamelement te geleiden. Zo wordt de ventilatie geoptimaliseerd en condensatie geminimaliseerd.

En wilt u het dakraam toch van een eigen gemaakte interieurafwerking voorzien? Dan biedt het VELUX frame voor interieurafwerking de perfecte basis.

Eigenschappen:

 • Dampdichte folie om condensatie in de dakconstructie te beperken
 • Maat gebonden en past in de aftimmer groef van het kozijn

C1: Frame voor interieurafwerking (LSG)
C2: Dampremmende folie (BBX)

Interieurafwerking
LSB / LSC / LSD

Een mooie en perfecte
afwerking voor uw dakraam

Montage video van een LSG frame voor binnenafwerking

Nieuw is het frame voor interieurafwerking. De set bestaat uit een metalen studprofiel dat eenvoudig en op maat tegen de interieurzijde van het dakraam en het dakbeschot kan worden gemonteerd. Het frame biedt vervolgens de ideale basis om uw eigen interieurafwerking of stucwerk op aan te brengen.

Set losse afdeklijsten ZWC

 • Onderlijst en twee zijlijsten
 • Zitten normaal gesproken in de doos van de gootstukken
 • Als u geen VELUX gootstukken gebruikt heeft u deze set nodig