Zolderrenovatie

De ruimte onder het schuine dak wordt vaak als ‘onbenoemde ruimte’ of als ’zolder’ aangemerkt, ofwel een ruimte die niet als verblijfsruimte mag worden gebruikt volgens het bouwbesluit. Wat namelijk ontbreekt volgens de wetgeving is daglicht en voldoende ventilatie. Jammer, want deze ruimte biedt veelal de mogelijkheid om hier een extra slaapkamer, werkkamer, kinderkamer, hobbyruimte ect. te realiseren. dakramen.nl kan dit ook voor u realiseren. Een complete zolderrenovatie gereed in één werkweek!

Zolderrenovatie met VELUX producten

Zolderrenovatie met FAKRO producten

dakramen.nl verzorgt complete zolderrenovaties en na-isolatie van daken onder het schuine dak van woningen. Hierdoor kunnen wij uw woongenot optimaliseren in uw eigen woning. U kunt hierbij denken aan:

  • het creëren van een extra slaap-, kinder-, werk-, of zelfs badkamer
  • het aftimmeren van de CV ketel
  • het maken van een bergzolder
  • de vlizotrap naar de zolder vervangen door een vaste trap
  • het (na- )isoleren van het dakbeschot

Heeft u al enige tijd (renovatie/isolatie)ideeën, maar komt u niet verder dan de ideeën? Wellicht weet u ook niet wat er allemaal mogelijk is qua verbouwing in uw huis? Wilt u graag úw ideeën en de diverse mogelijkheden bespreken? Neem gerust contact met ons op of stuur een e-mail naar info@dakramen.nl. Wilt u van de ruimte onder het schuine dak een extra kamer maken? Ook dat kan dakramen.nl voor u realiseren. Wij zorgen voor goede isolatie, timmeren alles af en plaatsen, indien gewenst, een of meerdere dakramen. Uw oude zolder verandert hierdoor in een fraai afgewerkte ruimte die kan worden ingericht voor bijvoorbeeld een extra slaap-, kinder-, werk-, of badkamer.

Zolderrenovatie met VELUX producten

Zolderrenovatie met FAKRO producten

Een toekomstgerichte keuze, want een extra slaapkamer of werkkamer op zolder, zorgt voor een waardeverhoging van uw huis. Wilt u de ruimte onder het schuine dak graag optimaal benutten? Dan kunt u er eventueel een bergzolder laten te maken. Deze ruimte is handig voor het opbergen van spullen die u weinig gebruikt, maar toch een plek in huis nodig hebben.

Afhankelijk van de situatie in uw huis, kunt u ervoor kiezen om een vaste trap of vlizotrap naar de bergzolder te maken. Wanneer een zolder of een ruimte onder het schuine dak netjes is geïsoleerd en afgetimmerd, ziet deze ruimte er fraaier uit. Daardoor wordt de ruimte geschikt voor zeer diverse gebruikersdoeleinden.

Zolderisolatie

Isoleren dakbeschot; Is uw huis (dakbeschot) nog niet geïsoleerd? En zou u de aankomende winter geen koude tocht meer willen voelen in uw huis en graag een besparing willen op uw energiekosten? Dan kunt u ervoor kiezen om het dakbeschot van uw huis te laten isoleren.

Het isoleren van het dak voorkomt dat er tijdens de stookperiodes veel warmte verloren gaat. Aan de andere kant blijft het in de zomer langer koel in uw huis. Het dakbeschot – de bovenste laag van de dakconstructie van een woning – beschermt u tegen regen en wind. Het is daarom belangrijk dat uw woning een goed dakbeschot heeft. Om u ook tegen de kou te beschermen, is het van belang dat het dakbeschot is voorzien van goede isolatie en de juiste afwerking.

Wij isoleren zolders en verdiepingen altijd eerst af met pir-isolatieplaten, naar gewenst 5 tot 10 cm dikte. Deze pir-platen hebben een hogere isolatiewaarde t.o.v. de klassiekere materialen. Vervolgens zorgen wij voor de juiste afwerking en timmeren de ruimte af met gipsplaten. Uw zolder of verdieping verandert hierdoor in een fraai afgewerkte ruimte.

Voordelen dakisolatie

Het isoleren van het dakbeschot heeft een aantal voordelen. Een combinatie van goede isolatie en de juiste afwerking zorgt voor:

  • comfort verbeteringen; in de winter blijft het warmer en in de zomer koeler
  • besparing op uw energiekosten
  • minder ‘tocht’ in huis (gemiddeld 40% van alle kieren in huis zijn in het dak te vinden)
  • minder geluidsoverlast
  • geen lekkages

Besteed het isoleren van het dakbeschot uit aan dakramen.nl. Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag vrijblijvend een offerte aan. Bel 0315 – 230883 of mail naar info@dakramen.nl

Subsidie mogelijkheden

Er zijn veel verschillende subsidie mogelijkheden te krijgen voor energiebesparende werkzaamheden. Dit is per provincie en/of gemeente anders. Informeer bij uw eigen gemeente welke subsidie mogelijkheden zij hebben.